Pavilion in Suffolk

Self contained pavilion set in the grounds of a Victorian Rectory building

The Old Rectory comprises a large Victorian house with outbuildings set in generous wooded grounds close to Bury St Edmunds.

Rozeman Architects adviced on interior decorations and furnishings and designed an after-dinner snug in the main house dining space; oak paneling with aluminium shelving provides a backdrop and conceals a visually obtrusive secondary door leading to the upper levels. See also Furniture: Dining room snug


In addition the client commissioned a self contained pavilion with a loft in the eaves. It is situated away from the main house but within the grounds.  A Suffolk barn vernacular of black stained timber boarding and red clay pantiles was adopted for the exterior to ensure compliance with stringent Planning design guidance.  The interior of the pavilion is contemporary in design with plywood wall- and ceiling finishes and slate floors. The timber frame is left in view and made with laminated oak structural beams and columns allowing for larger free spans.


  Close Project